23 Ağustos 2010 Pazartesi

3 film tavsiyesi : Inhale, The Joneses ve Sex & Death 101

Organ nakli, organ karaborsası, organları çalınan insanlar veya organlarını çeşitli nedenler ile satanlar. Herhalde bu tür bir gereksinimi olan ailelerin durumunu yaşamayan bilemez, kızınızın, oğlunuzun veya yakın ailenizden birisinin böyle bir sıkıntısı, rahatsızlığı olduğunda ne kadar çaresiz kaldığını benim gibi yaşamayanlar sadece filmlerde görür.

Geçen akşam seyrettiğim INHALE filmi bana bu konuyu anımsattı. Seyrederken aslında hem karaborsanın, hem de gereksinim duyanların ne kadar acı çektiklerini görebiliyor ve hissedebiliyorsunuz.

Yalnız bu  film aslında pek diğerlerine benzemiyor. Filmim konusu; çok başarılı bir hakimin, akciğere ölümcül derecede gereksinim duyan bir kızı için illegal yöntemlerle karaciğer bulma savaşını anlatıyor. Buraya kadar güzel ama filmi ilginç kılan aslında " Hukuk " ile " Aile " kavramlarının çarpışması ile geçiyor. Sonunu yazmayacağım ama bence seyredilmesi gereken bir film diyebilirim .

Sizlere tavsiye edeceğim ikinci film, SEX and DEATH 101. Oldukça güzel bir film, ben çok beğendim. Salon komedisi tarzlarından.

Filmin konusu; evlenmek üzere olan bir adam bir mail alıyor ve mail de birlikte olduğu 101 kadının adı var. Ancak sorun şu ki, adam henüz  29 kadınla birlikte olmuş ve listeyi kontrol ettiğinde bire bir uyuştuğunu görüyor. En başta arkadaşlarının şaka yaptığını düşünüyor ama 30, 31 derken bakıyor ki liste doğru.

Sonrasında yaşadığı komik olaylar arka arkaya geliyor ama bu arada da liste doğru bir şekilde ilerliyor. Ne dersiniz, böyle bir mail alsanız siz ne yapardınız :))

Tavsiye edeceğim son film ise ÖRNEK AİLE ( The Joneses ). Konusu oldukça ilginç ama oyuncuları daha ön plana çıkıyor. Demi Moore ve David Duchovny. Demi'yi herkes tanıyabilirde, hani David Duchovyn deyince belki aklınıza gelmeyebilir, kendisi meşhur X-Files dizisinden.

Filmin konusu aslında gerçekten ilginç, pazarlama ve satış konusunda denenebilir bir şey. Amerika'lıların çılgın tüketim sevdaları göz önüne alınarak hazırlanmış. Banliyöde zengin ve özel sitelerde yaşayan insanların evlerine aldıkları ürünler için canlı pazarlama yapmak. Ama bunu bir aile görünümünde güzel, bakımlı bir anne, spora, teknolojiye meraklı bir baba, bakımlı ürünler ve güzel kıyafetler giyen bir kız ve sporcu, bilgisayar ve müzik hobili bir erkek çocuktan oluşan bir aile ise .....

Oldukça keyifli bir film, beğeneceğinizi sanıyorum :)

Sevgiler,
Haluk
23.08.2010 14:00