19 Ağustos 2010 Perşembe

Türk Filmleri serisinden 5 film daha ....

DELİ DELİ OLMA : Tarık Akan'ın 2009'de çekilip, 2009 sonunda vizyona giren filmi. ben beğendim, ama en çok beğendiğim filmin sloganı oldu ; Küçücük bir Dünyada, Kocaman Yüreklerin hikayesi ... On üzerinden SEKİZ.


Filmin konusu; “93 Harbi” sonrasında Çar’ın Rusya’da yaşamasını istemediği Malakan kavminin bir kısmı Kars’a göçe zorlanır. Göç edenler arasında Mişka’nın (Tarık Akan) ailesi de vardır. Filmde Mişka 70’li yaşlardadır. Bir zamanlar köyün değirmenini işleten Mişka, modern makineler çıktıktan sonra, işini yapamamış ve maddi sıkıntıya düşmüştür. Köyün huysuz ihtiyarı Popuç (Şerif Sezer), Mişka’dan nefret eder ve köyde yaşamasını istemez. Köylüler bir zarar görmedikleri hatta sevdikleri kendi halinde, barışçı, yardımsever Mişka ile Popuç arasında kalmışlardır. Popuç, oğlu Şemistan (Levent Tülek), gelini Figan (Zuhal Topal) ve üç torunuyla yaşar. Torunlarından en küçüğü Alma dik başlı, sevecen bir kızdır ve doğuştan iyi bir müzik kulağına sahiptir. Alma’nın öğretmeni Metin, Alma’daki yeteneği fark etmiştir ve kesinlikle değerlendirilmesi gerektiğini düşünür. Alma ve Mişka arasında sıcacık bir dostluk vardır. Metin öğretmenin uğraşları sonucunda Alma konservatuar sınavlarına girer.


ROMANTİK KOMEDİ : Son dönemlerde dizilerde rol alan bir çok oyuncunun yanında Issız Adamımız Cemal Hünal'ın da baş rolde oynadığı bir film. Açıkçası bir çok açıdan klasik Meg Ryan filmlerine çok benzemiş.  En çokta Sedef Avcı'yı beğendim, çok doğal ve sevimli bir kız. Filmde abartılı sahnelere kaçılmamış ve bugünün ilişkileri üzerine kısa ama hoş sözler var. On üzerinden SEKİZ.


Filmin konusu;  Metropollerde yaşayan kadın ve erkek ilişkileri hakkında çok eğlenceli ve samimi bir anlatım diline sahip olan film, Aşkın, dostluğun, arkadaşlığın, ve insanların içinde bulunduğu şehir yaşamının, hayattaki yerini vurgulayacak. Filmde Yiğit rolünü oynayan Gürgen Öz, bence filmin en iyi oyuncusu :)


YAZI TURA : Ekip mükemmel, Uğur Yücel, Kenan İmirzalıoğlu ve Olgun Şimşek. Dolayısıyla beklentiniz de yüksek oluyor. Ama konu çok tanıdık, bilindik. Film başladıktan beş dakika sonra ne olacağını biliyorsunuz, nasıl sonlanacağını da, hatta olayların nasıl gelişeceğini de. Çok emek verilmiş bu da tamam ama ben şahsım adına beklediğim tadı alamadım. On üzerinden YEDİ


Filmin konusu; 1999 yılında geçen 2 hikayenin filmidir.2 gencin hikayesi...Biri göremeli futbolcu Şeytan Rıdvan , digeri İstanbulda babası ile yaşayan Hayalet Cevher .Her ikiside aynı zamanda askere gitmişler, Güneydoguda cephede birlikte savaşmışlarır. her ikisininde askerden sonrası için beklentileri vardır. Rıdvan köyüne.mayına basmış ve goller atacagı sağ bacağı kopmuş olarak döner.Ne sözlüsü nede arkadaşları bıraktıgı gibi degildir. Cevher de aynı mayında sağ kulağını yitirmiştir.Ama en büyük yıkımı Marmara depreminde babasını enkaz altından çıkardıktan sonra yaşayacaktır.


MEZUNİYET :  Bir çok konu ve gençlerin bireysel ve birlikte  yaşadıkları ortam, çevre, edindikleri arkadaşlar, aileler  ve  etkileri. Aslında konu belki güzel ama çekimleri ve oyuncuların performansını beğenmedim. Sıradan bir film olmuş ve biraz da karmaşık olmuş gibi geldi bana. On üzerinden YEDİ.

Filmin konusu; Lisede okuyan ve mezuniyete hazırlanan bir grup gencin yaşadıkları sorunlar. Bir tıl önce intihar eden arkadaşları, yakınlıkları, kızların erkekler ile ilişkileri, erkeklerin sorunları, cinsellik, ilgisizlik...Bunun yanında yaşamdan beklentileri ve yapmak istedikleri ..

SADDAMIN ASKERLERİ : Açıkçası bu film neden ve ne amaçla çekilmiş anlayamadım. Peşmergelere Irak tarafından Saddam döneminde yapılan işkenceyi anlatıyor. Oynayanların bir çoğu Türk, filmin arasında Türkiye'nin Irak peşmergelerinin tek dostu olduğu falan söyleniyor. İşkence sahneleri belki gerçek ama abartılı çekimler. Ben çok karamsar buldum ve açıkçası beğenmedim. On üzerinden ALTI.

Filmin konusu; Kuzey Irak’ta Saddam Hüseyin döneminde Peşmerge köylerine yapılan baskınları, işkenceleri, aşk ve acı arasındaki ince çizgiyi çarpıcı görüntü ve diyaloglarla anlatan bir film.