3 Eylül 2010 Cuma

Sevmekten çok Sevilmeyi İsterim ......


Bir arkadaşımın MSN de iletisi : Sevmekten çok Sevilmeyi isterim!!

Sevmekten çok sevilmek. Bunların ikisi birbirinden ayrılabilir mi? Seven insan sevilir, sevilen insan sever mi? Bu eşit midir? Yoksa biri diğerinden baskın mıdır? Baskınsa hangisi daha tercih edilendir?

Gördüğünüz gibi bir çok soru yaratılabilir? Aşk üzerine yazı yazmayı sevmem, çünkü aşkın tanımı, gelişimi, yaşanış biçimi herkese göre farklıdır. Kimi aşk anlıktır der, kimi ömür boyu, kimi aşk biter sevgi başlar der, kimi aşkın bittiği an ilişkin bitmiştir der. Aşk üzerine herkesin hem fikir olduğu hiç görülmemiştir.

Sevgi öyle değildir. Sevginizi gösteriş biçiminiz vardır, Sevginin içinde Saygı vardır. Sevilen insan sevildiğini bilir, okur, hisseder. Seven insan da sevgisini gösterir.

Kadın ve Erkek sevgisini aynı göstermez, gösteremez. Kadın sevgisini duymak ister, hissetse de duymak önemlidir onun için, Erkek ise sevgisini hissettirmek ister, hissetmek ister, duymayı ister belki ama söylemekte zorlanır. Nedenleri üzerine bir çok şey söylenebilir ama gerçekten Erkeklere " Seni Seviyorum " demesi zor gelir, bunu söylememeleri hissetmemelerinden değildir, ama belki de yaşam içinde ona biçilen rolün getirmiş olduğu zorluklardan dolayı söyleyemez.

O yüzden esprisi de vardır ya, Kadın kocasına sorar, beni seviyor musun diye, adam döner yanıt verir, yanındayım ya. Espride olsa erkek kadınını sevdiği sürece yanındadır, birliktedir.

Hep kadın daha duygusaldır denir ya, pek öyle değildir bana göre. Erkek sevmediği kadının yanında durmaz, onu öpmez, okşamaz, sevmez. Kadın bunu anında hisseder. Sevilmediğini, istenmediğini kadınsı hisleri ile kavrar. Erkek sevgi konusunda rol yapamaz, hiç sevmediği bir kadına, sevdiği hissini veremez. Bakın evliliklerden, zorunluluklardan bahsetmiyorum. Hiç bir zorunluluğu olmayan birlikteliklerden bahsediyorum, çünkü evlilik işin içine girince ne aşk, ne sevgi söz konusu olur, bana göre Saygı birinci sıraya oturur. Sevmeseniz de evliliğimizi götürmek zorunda kaldığınız şartlar olabilir. Ama sevgilinizi sevmediğiniz de onunla birlikte olmak zorunluluğu yoktur.

Özetle, söylemek istediğim, sevmek ve sevilmek bence dengededir, ne kadar sevilirseniz, o kadar seversiniz, ne kadar severseniz, o kadar sevilirsiniz. Terazinin bir tarafı sevmek ise, diğer tarafı da sevilmektir.

Eğer bu terazi dengesinden saparsa, bir taraf diğerine ağır basarsa, bu sevgi zaman içinde biter, bir süre sonra da karşılıksız sevgiye döner. 

Ben şahsen sevdiğim kadar sevilmeyi, sevildiğim kadar sevmeyi tercih ederim.....

Sevgilerimle,
Haluk
03.09.2010 11:30