15 Eylül 2010 Çarşamba

Spartacus ve İnvasion ( İstila ) .......

Film yanında Dizi seyretmeyi deoldukça fazla seviyorum. Örneğin; 24 dizisinin gerçekten tiryakisiydim, 8 bölümünü de nefes bile almadan izledim, sonra Fringe, Prison Break, Flashforward, Galactica, 4400, Dexter, Nip Tuckve tabi LOST. Daha aklıma gelmeyen onlarca dizi. Bir de bunları Tivi'den değil, DVD'lerini alıp seyrediyorum ki arada reklam olmadan ve peşpeşe seyredebileyim. Rekorum 24 dizisinin 24 bölümünü 1,5 günde seyretmek, sanıyorum Sezon 7 idi, zamanım da vardı ve neredeyse uyumadan seyrettim :)

Bugünlerde bir çok dizi ya bitti, ya artık çekilmiyor veya yeni bölümleri çekiliyor. O yüzden dizi bulmakta zorlanıyorum, tabi bahsettiğim Aksiyon Dizileri, yoksa komedi, dram tarzı dizi bir çok var ama ben biraz aksiyon ve gerilimciyim sanırım.

Örneğin FRINGE, heyecanla beklediğim bir dizi, bakalım ne zaman devreye girecek, çekiliyor mu bilmiyorum ama  durdurulduğuan dair bir bilgim yok.

Dizilerde beklediğim senaryonun dizi dizi değil de, peş peşe takip etmesi. O yüzden House, Gray's Anatomy, Bones, CSI tarzı dizileri denk gelirsem Tivi'de izliyorum, hiç birisinin DVD sini almıyorum.

Öncelikle SPARTACUS'dan bahsetmek istiyorum, Tivi'de gördüm, yakında geliyor, şu kanalda oynayacak diye. Ben DVD'de aylar öncesinde Sparatacus'u bitirdim, Tivi'de oynayacağını duyunca çok şaşırdım, çünkü dizi resmen soft porno. İnanılmaz sahneler, inanılmaz çekimler var TAMAM ama kesinlikle ailecek seyredebileceğiniz bir dizi değil. Diyelim bir bölüm 1 saat sürüyor, inanın bana yarım saati cinsellik içeriyor ki hani cinsellik öyle böyle değil, oldukça fantezik ve marjinal şeyler. Seyreden arkadaşlarım bana hak verecektir.

Sonradan öğrendim ki, bir çok sahnesi sansürlenecek ve ondan sonra oynatılacakmış. O zaman da bir başka yorum yapacağım, hiç seyretmeyin, çünkü anlamayacaksınız. Spartacus dizisi cinselliği ile bütünleştiği için güzel bir dizi olmuş, cinsellik ve seks filmin başrol oyuncuları. O sahneleri kesmeye başladılar mı, seyredeceğiniz dizi hiç bir şeye benzemeyecek, bundan emin olabilirsiniz. O yüzden tavsiyem bulabilirseniz ve seyretmeyi arzu ediyoranız, bence DVD'sini bulun alın ve seyredin ama tekrar ediyorum, AİLECEK seyredeceğiniz bir dizi değil.

İkinci bahsetmek istediğim dizi INVASION, yani İSTİLA. Benzer konuda daha önce Nicoel Kidman oynadığı bir film seyretmiştim, çok keyifliydi. Ben dizinin ilk seyrettiğim bir kaç bölümde biraz amatör bir dizi galiba diye düşünmüştüm ama sonradan oldukça beğendim. Konu çok yabancı değil, yine Uzaydan gelen yaratıklar, onları bulanlar ve onların bulunmasını istemeyenler arasında. Oldukça keyifli bir dizi, oldukçada uzun, 1. Sezonu 20 bölüm sanıyorum, gerçi henüz 14 veya 15. bölümdeyim ama kesinlikle tavsiye ediyorum.

Güzel ve keyifli seyir dileklerimle....

Sevgiler,
Haluk
15.09.2010 10:00