28 Aralık 2010 Salı

Yeni Yıl Mesajım ........

Yeni bir yıla girmeye sayılı günler hatta saatler kaldı. Planlar, programlar muhtemelen tamamlandı, artık herkes 31 Aralık 00:00 saatini bekliyor. Kimi ailesinin, sevdiklerinin yanında, kimi uzak. Kimi sevgililer birlikte, kimi sevgililer ayrı geçirecekler. Herkeste ortak olan tek duygu, yeni yılın kendisine güzellikler getirmesi. Ben de öncelikle canım ailem, akrabalarım, oğlum, sevgilim ve  tüm arkadaşlarım için 2011 yılının öncelikle SAĞLIKLI, sonra HUZURLU, sonra MUTLU ve BAŞARILI geçmesini  dilerim.

Güzel şeyleri umut etmek, hayal etmek insanın motivasyonunu arttıran bir unsurdur. Hayal etmek, umut etmek ve istemek ile BEKLENTİ'leri birbirine karıştırmadığınız sürece, yarına daha güzel bakabilir, daha keyifli yaşamak için çabalayabilirsiniz. Benim bugüne kadar gördüğüm en sıkıntılı ve insanları üzen durumlar Beklentilerin Gerçekleşmediği anlar olmuştur. Bununla ilgili bir de istatistik yayınlamışlardı; Örneğin, 14 Şubat Sevgililer Günü aslında tam tersine ertesi günü sevgililerin en çok ayrıldığı gün olurmuş. Nedeni ne? Tabi ki o güne özel beklentiler ve o beklentilerin gerçekleşmemesi.

Benim özellikle tavsiye etmek istediğim bir şey var. Yeni yıla kendinizde değişiklik yaparak girmeye çalışın. Düşünce yapınızda ne istediğinizi, nasıl istediğinizi ve ne zaman istediğinizi planlayarak ve kalben isteyerek girin. Siz istemedikten sonra hiç bir şeyin değişmediğini, eğer bugün olaylara pesimist yaklaşıyorsanız, yeni yılın bunu değiştiremeyeceğini unutmayın. Yeni yılda yaşamında değişiklikler isteyenler mutlaka bu değişime kendilerinden başlamalılar. 

Peki ama NASIL dediğinizi duyar gibiyim :) Değişimleri nasıl yapabilirim, şimdiye kadar kaç defa denedim, hiç birisi olmadı, hiç bir şey değişmedi diyeceksiniz belki, ama şunu unutmayın, değişmeyen tek şey değişimdir. Yaşamınızdaki değişimleri algılayabilmek kolay olmayabilir ama siz değişiyorsunuz, çevreniz değişiyor, arkadaşlarınız değişiyor, Dünya değişiyor. Siz bu değişimin dışında zaten isteseniz de kalamazsınız. Bu değişimleri yaşayabilmek ve anlayabilmek için kendinize samimi olmanız ve kişisel irdelemenizi doğru yapmanız gerekir. Kendisine dahi gerçekleri söyleyemeyen birisi, nasıl değişmek isteyebilir ki?

Her şeyden önce NE İSTEDİĞİNİZE karar verin. 2011 yılından ne bekliyorsunuz değil, siz 2011 yılından ne istiyorsunuz? Bu istekleriniz de ne kadar samimisiniz? Bu isteklerinizi gerçekleştirebilmek adına kendinizdeki değişimleri yapabilecek misiniz? Yoksa, dünden bugüne yaşamınızda hiç bir şeyi değiştirmeden bir şeylerin oluşmasını, gerçekleşmesini mi istiyorsunuz? Böyle bir şey olabilir mi?

2011 için isteklerinizin tümünün gerçekleşmesi dileğimle, hepinize sevdiklerinizle birlikte Sağlıklı, Mutlu ve Huzurlu yeni bir yıl dilerim.  Bu arada unutmadan eklemek istiyorum; gerek yıllar öncesinden, gerek 2010 yılında bir çok arkadaşımızın ailesinden, yakınlarından ve arkadaşlarından kişiler vefat etti, o arkadaşlarım eminim bu yeni yıla girerken buruk girecek, hüzünlü anları olacak. Hepsinin başı sağ olsun, 2011 yılı hepimize ve sevdiklerimize hayırlı, uğurlu olsun.

Sevgilerimle,
Haluk
28.12.2010 12:30