8 Mayıs 2011 Pazar

Anneler Günü ....

Bugün Anneler Günü, bugünü herkes eğer hayattaysa muhtemelen Annesiyle veya Annesini düşünerek, konuşarak geçirdi ve geçiriyor. Annesi hayatta olmayan arkadaşlarım da belli bir hüzün var, karmaşık duygular içinde, derinlemesine yazmayacağım onların hissettiklerini, çünkü yaşamayan bilemez, o yüzden onların sadece hüzünlerine ortak olacağım.

Konuşmak istediğim konu biraz farklı, ANNE severken, yaşamınıza bir ANNE alırken dikkat edin diyeceğim ERKEK dostlarıma.

Anneliğin bir yaşı yok, kadınlar 20 yaşında da, 40 yaşında da ANNE olabiliyor, biz erkeklerin dikkat etmesi gereken şey, ANNElerimize özen göstermeliyiz.

Evliyseniz, o kadına bir kez bakın bugün, düşünün, gurur duyduğunuz çocuklarınızın bugüne gelmesinde sizin ve eşinizin vermiş olduğu çabaları düşünün, mutlaka siz de çok şey verdiniz ama annesi olmadan ne kadar olabilirdi? Yaşadıklarınızı bir kenara bırakın, o kadın size cehennem hayatı yaşatmış olabilir, sizi çok mutsuz etmiş olabilir, ama bugün kız / erkek bir çocuğunuz varsa, yüzüne baktığınız da kendinizi görüyorsanız, çektiğiniz her sıkıntıya değmez mi?

Boşanmış Anne'ler bir sürü bugün, yaşamınıza böyle bir ANNE alıyorsanız dikkat edin, sevgi dolu bir yürek alıyorsunuz, çocuğununu her şeyden öte, hatta sizden ve sevginizden öte tutan bir ANNE ile yaşama kararı alıyorsunuz demektir, o çocukla kendinizi bir tutmayın, o çocuğa verilen sevgiyi asla alamayacaksınız, bunun bilincinde sevin o anneyi, bu anlamda kabul edin yaşamınıza.

Kabul edemeyecekseniz de, girmeyin o insanların yaşamına, oynamayın onların duygularıyla. Onlar için siz asla bir numara olmayacaksanız. Onlar çocukları hastayken, dersleri varken veya onlar için çok önemli bir şeyler yaşanacaksa, Anne onların yanındadır, siz olamazsınız o noktada. Olmayı da düşleyemezsiniz, isteyemez ve kızamassınız onlara.

Anne'lerin önceliği her zaman çocuklarıdır, siz kendinize şu soruyu sorun, çocuğunu umursamayan bir ANNE ile birlikte olmak ister misiniz? 

Eminim hemen hemen hepiniz aynı yanıtı verecektir, istemezsiniz, isteyemezsiniz.

O yüzden bizler ANNEliğin ne olduğunu bilemeyiz, bizler BABA veya BABA adayıyız. Ama yaşamınıza bir ANNE alırken, o kadını kadınlığından önce ANNE olarak değerlendirin, anneliğini beğenmediğiniz, saymadığınız bir kadın ile mutlu olamadığınızı bazen geçte olsa anlarsınız.

Özet, karşınızda bir ANNE varsa, lütfen her şeyi bir kenara bırakın ve önce ona ANNE olduğu için saygı duyun, bütün ANNELERE saygılarımla ...

Sevgilerimle,
Haluk