16 Mayıs 2011 Pazartesi

Büyükanne'nin Çiftliği ....

Hafta sonu çok sevdiğim Üniversiteden arkadaşım Çimen'in Büyükanne'sinin Çiftliğine gittik. Aslında bundan üç sene evvel üniversite toplantımızdan sonra da bir kez kısa bir ziyarette bulunmuştuk ama gerçek çiftlik yaşamını yaşayamamıştık.

Bu iki gün boyunca tam bir çiftlik hayatı yaşadık. Fotoğraf ve video'ları Facebook'ta paylaştıktan sonra bir çok arkadaşım beğenisini yorumları ile dile getirdi. Ben de bunun üzerine Büyükanne'nin Çiftliği hakkında kısa bir bilgi vermek istedim.

Büyükanne'nin çiftliği İzmit'te, İzmit'ten Köseköy'e doğru giderken, İzmit'e yaklaşık 5 km uzaklığında. Oldukça büyük bir arazi. İçinde 5 ev var, ortasında da fazla büyük olmayan bir yüzme havuzu, çocuk tarafında Jakuzi de mevcut.

Çiftlikte her şey doğal, 30 dan fazla köpek, bir o kadar kedi, horoz, tavuk, kaz, hindi, eşek, keçi, tavşan, at gibi hayvanların yanı sıra koyun, inek, boğa'da mevcut. Yani yumurtalarınızı kendiniz direk tavukların altından alıp, arzu ederseniz içeceğiniz sütü kendiniz sağıyorsunuz.

Salatasından yoğurduna, meyvesinden sütüne, yumurtasından ekmeğine kadar her şey doğal ortamda üretiliyor ve yapılıyor.  Bütün hayvanlar sürekli veteriner kontrolünde, zaten o kadar şaşırtıcı manzaralar ile karşılaşıyorsunuz ki, örneğin horoz ile kedi yan yana, köpekler kedilerle oynuyor, atlar ile oynuyor, yanaştığınız bütün hayvanlarıın hepsini sevebiliyorsunuz.

Genelde BRUNCH tarzı çalışıyor Büyükanne'nin Çiftliği, sabah kahvaltısını takiben öğleden sonra da ızgara ve zeytinyağlı çeşitleri veriliyor, en son tatlı var. Brunch''ın fiyatı 50.- TL. Saat dokuz gibi girip, akşam üzeri altı gibi çıkıyorsunuz. Bu arada da tabi çiftliğin her bölümünü gezip hayvanları seviyorsunuz.

Eğer kalmayı düşünürseniz çok kalabalık gitme şansınız yok. 5 adet ev var ancak evlerin hepsi bildiğimiz ev düzeninde, yani aynı evde rahatlıkla 5 6 kişi kalabilirsiniz. İki ayrı yatak odası, mutfağı, salonu, banyosu ve sıcak suyu her zaman mevcut. Bu şekilde kalmak isterseniz de fiyat Oda + Brunch 100.- TL oluyor.

Havuz dediğim gibi belki çok büyük değil ama serinlemenizi sağlayacak durumdaa, 1.30 - 1.80 arası derinliği var. Pırıl pırıl bir mekan.

Uzaklığı derseniz şöyle söyliyeyim, biz arkadaşlarımızı Bostancı'dan saat 14:30 gibi aldık, 15:30 gibi çiftlikteydik. Yani 1 saat bile değil.

Özetle, mekanın en önemli özelliği çiftlik hayvanlarını sevebilmeniz, dokunabilmeniz, doğayla iç içe bir zaman geçirmeniz. Yeşili, ağaçları, çiçekleri ve tertemiz havası cidden size müthiş bir zindelik sağlıyor. Biz çok memnun kaldık, hava çok güzel olmasına rağmen havuzu kullanamadık ama en azından ayaklarımızı ıslattık.

Büyükanne'nin Çiftliğinin bir de web adresi var ki hemen hemen benim yazdığım tüm bilgilere sizler de oradan rahatlıkla uğraşabilirsiniz. http://www.grandmas-farm.com . İletişim ve rezervasyon için gerekli telefonları da 0 262 322 41 20 ve GSM : 0 534 481 80 38.

Özellikle çocuklarınızın güvenli bir şekilde hayvanları sevmesini arzu ediyorsanız ve keyifli bir hafta sonu geçirmeyi düşünüyorsanız, kesinlikle tavsiye edeceğim bir mekan olacaktır. Yalnız, şunu belirtmeliyim, öyle çat kapı merhaba ben geldim diyemiyorsunuz. Yani sokaktan geçerken uğrayanlara açık değil. Mutlaka rezervasyon yaptırmanız lazım ki ona göre hazırlık yapılsın. Biz mesela 9 kişiydik, geçen hafta 60 kişilik bir grup varmış, ondan evvel de 30 kişilik.

Yani sayının önemi yok, önemli olan kaç kişi olacağınızı mutlaka bildirerek rezervasyon yapmanız.

Sevgilerimle,
Haluk
16.05.2011 09:00