11 Haziran 2011 Cumartesi

Bozcaada : Nar Bağevi & Nar Adaevi ....

Bir önceki yazımda hani hayallerimizden bahsetmiştim. Arkadaşlarımızla ne zaman yeşillikler içinde bir yere gitsek, mangalı rakıyı yanımıza alınca başlarız konuşmaya. İşte böyle bir yerin olacak, hava güzel, stressiz,  insan burada yaşlanmaz. Ve bunlar gibi bir çok sohbet konusu. Sonra akşam olur, toparlanır evimize döneriz, apartmanlar arasındaki katlarımıza, yeşillikler içinde yaşadığımız günlük, hatta bir kaç saatlik orgazmı yaşar ve unuturuz, taa bir dahaki yeşilliklere uzanana kadar.

Bunu böyle yapmayanlar da var, mesela Deniz Taş. Çok sevdiğim bir arkadaşım. Senelerce İstanbul'da çalışıp, hep buradan gitme hayalleri ile yaşayan. Sonunda Deniz bu hayalini gerçekleştirdi. Bozcaada'da iki tane yerin işletmesini yapıyor şimdi. Kızını da aldı yanına. İstanbul'un keşmekeşinden kurtuldu, Mayıs başından beri  iki tane pansiyonun işletmesini üstlendi ve başarıyla da götürüyor.

Bozcaada'yı tanıtmaya çok gerek duymuyorum, artık bugün turizmin vazgeçilmez yerlerinden, yakın, havası güzel, şarapları ile meşhur bir ada. Yine de kısaca bir göz atalım. Türkiye'nin en büyük 3. adası ve köyü olmayan tek kasabası. Ulaşımı kolay, Çanakkale Boğazını geçtikten sonra Geyikli'den feribota bindiniz mi yarım saat sonra adadasınız. Öyle 1 hafta ayırmanıza gerek yok ada için,ü 2 3 günde her yerini gezebilirsiniz. Öyle Bordum gibi kalabalık bir gece hayatı, bangır bangır müzik dolu sokaklar beklemeyin, yok.  Merkezde Çay Bahçeleri, liman tarafında restoranları var. Rum evleri, begonviller, Arnavut kaldırımı sokakları ile samimi, sıcak bir yer Bozcaada.

Gelelim sevgili Deniz'in yerlerine, bunlardan birisi NAR BAĞEVİ, diğeri ise NAR ADAEVİ.

Poyraz limanı tarafında merkeze yürüyerek 10 dakikalık mesafede olanın adı BAĞEVİ. 2,5 dönümlük alana kurulmuş, etraf meyve ağaçları ile dolu, bahçesi yemyeşil çim, bahçenin çeşitli köşelerine minderler, şezlonglar yerleştirilmiş.Toplamda beş odası var. 

Aslında bu kadar çok tercih edilmesinin ana nedeni, bahçesi ve o bahçenin yeşilliklerle süslenmiş dinginliği. Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettikleri bir mekan olmuş. 

Bağevi'nde sabahları serpme kahvaltı veriliyor. Öyle hormonlu manav malları değil, tarlada yetişen ürünlerle donatılmış bir kahvaltı. Adanın meşhur domates ve gelincik çiçeği reçelleri de kahvaltının amiralleri.

Kahvaltı sonrası şezlonglarınıza uzanıp gazetenizi okumak ise büyük keyif. hamak sevenler yine şanslılardan, bahçede kurulu hamaklarda ki keyif paha biçilemez.

ADAEVİ ise Merkezde, Ruym Mahallesinde yer almakta. Meydana çok yakın, balık restoranlarının da yer aldığı daracık sokakların birinde yer alıyor. İki katlı, yüksek tavanlı ve geniş balkonlarıyla tipik bir Rum evi. Aslında biraz da tarihi var, ev Terzi Niko ile Depsina'ya aitmiş. 2010 yılında ufak tefek tadilatlar ile aslı korunmuş. Yine burada da begonviller olmazsa olmazlardan.

Adaevi'nin bir de minik cafe'si var. Adaya özgü çay saatlerine has hazırlanan yiyecekler ikram ediyorlar, en rağbet görenlerinden birisi PİŞİ. Peynirli ve sebzeli bir hamur kızartması olan Pişi oldukça leziz, tadı damağınızda kalıyor.

Tabi Bozcaada'ya gelip en kuzey'de bulunan  Polente Deniz Fenerini, ve adanın en yüksek tepesi olan Göztepe'de şarap eşliğinde güneşi batırmayı da ihmal etmezsiniz. Ayazma plajında denize girdikten sonra, Akvaryum koyunu gezip akşama kendinizi Rum mahallerinde gezerken bulmanız şaşırtıcı olmaz.

Sevgili Deniz'e bu yeni işinde başarılar diliyorum, çok keyifli iki mekan ve harika bir ada. Kalmasanız bile adaya gittiğinizde Nar Adaevi ve Nar Bağevi'ni mutlaka ziyaret edin, en azından gidin, gezin ve Cafe'de oturup o enfes Pişi'den mutlaka tadın.

Rezervasyon veya daha fazla bilgi almak isterseniz Deniz ile 0 552 412 41 74 / ( 286 ) 697 00 08 nolu telefonlardan irtibata geçebilirsiniz.

Keyifli bir Bozcaada gezisi geçirmenizi dilerim.

Deniz aynı zamanda Facebook'ta da tanıtımını yapıyor, Facebook adresiniz varsa mutlaka https://www.facebook.com/pages/Bozcaada-Nar-Ba%C4%9Fevi-Nar-Adaevi/181175555236425 ziyaret edin.

Sevgilerimle,
Haluk
11.06.2011 09:30