19 Haziran 2011 Pazar

Seyrettiğim son 10 film yorumları ....

Seyrettiğim son 10 filmi sizler için özetledim, filmleri bir beğeni sırasına koymadım, ancak içlerinde kesinlikle tavsiye edeceklerim var, seyretseniz de olur, seyretmeseniz de diyeceklerim var, Gişe Memuru'nu bu filmler dışında tutuyorum, ona ayrıca bir yazı yazdım zaten.

Yaşam Şifresi ( Source Code )

Matrix ve Fringe tadında bir film, çok beğendim. Yine son zamanlarda oldukça çok yüzünü görmeye başladığım Jake Gyllenhaal baş rolde. Filmi eğer bir arkadaşınız ile seyrediyorsanız mutlaka sonunu birlikte tartışıyor duruma gelirsiniz.

Yaşam kodları, gelecek-geçmiş, zaman makinesi gibi bir çok farklı konunun iç içe girdiği film son haftalarda seyrettiğim en güzel filmlerden birisi. Benzer filmler oldukça çok yapılsa da, bu en kalitelisiydi diyebilirim. Kesinlikle tavsiye ediyorum.


5 days of War  

Tek kelimeyle mükemmel bir film seyretmek istiyorsanız hemen gidip alın. Andy Garcia ve Val Kimler'in da oynadığı bu filmi seyrederken aklıma Saray Bosna, Bosna Hersek'te yaşananlar geldi. Gürcistan Rusya savaşını anlatan filmin savaş sahneleri muhteşem, oyuncuları oynarken seyrediyorsunuz, sanki gerçek bir savaş içindeler, inanın nefes almadan izledim, zaten filmo savaşta ölen yüzlerce gazeteciye adanmış bir film. Tamamen gerçeklere dayanıyor. Filmin sonu ise oldukça hüzünlü karelerden oluşuyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum.


Ev  

Son zamanlar seyrettiğim bana göre en iyi Türk filmlerinden, en başta pek anlamadım ama sonuna kadar dikkatim dağılmadan seyrettim. Bence o kadar ince ve güzel mesajlar var ki filmin içinde, birileri bunları okumalı. Özellikle izleyici faktörünün üzerinde durulması, insanların neyi neden yaptıklarını bilmemesi ve mecbur kaldıklarında insanın insana neler yapabileceği. Oyuncuları hele başrolde oynayan Deniz Celiloğlu'nu çok beğendim. Kesinlikle tavsiye ediyorum, mutlaka bulun seyredin.

Suçlu Kim 

Oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor, uzun zamandır görmediğimiz Keanu Reeves hayranlarının dikkatini çekebilecek bir film ama öyle olağanüstü performans sergilemiyor Keanu. Zaten önce burada , arkasından da Gişe Memuru filminde dikkatimi çekti, bu gişe memurluğu yapan kişilerde sanki bir psikolojik durum söz konusu gibi. Bu filmde de sessiz, sakin, hayalsiz bir Gişe Memurunun, bilmeyerek karıştığı bir banka soygunu ve hapiste tanıştığı birisi ile ( James Caan ) yaşamındaki değişimler anlatılıyor.

Kader Ajanları 

Matt Damon ve Emily Blunt. Sanıyorum Matt Damon son yılların en çok yıldızı parlayan oyuncusu, artıok son dönemde baş rolde oynadığı filmlerin sayısını unuttum, Yılda kaç film yapıyor bilemiyorum ama daha yeni bir kaç filmini bitirmeden bu film geldi. Filmin konusu, senatör olamaya çalışan bir adamla dansçı kızın hikayesi, ama bu o kadar basit bir hikaye değil.

Arada evren dışı bu ilişkiyi istemeyenler de var. İlginç bir film, aksiyon sevenler için oldukça keyiflidir eminim.

Even the Rain  

Belki dikkat etmeden geçeceğiniz bir film fakat ben çok beğendim. Özelikle baş rolde oynayan Luis Tosar ve Garcia Bernal çok iyiler. Bolivya'da çekilen film aslında kendi içinde bir film. Bolivya'nın en karışık zamanında orada tesadüfen bir yerli filmi çekmeye gelen ekibin yaşadıkları ve iç savaşın üzerlerindeki etkisi anlatılıyor.

Beğendiğim filmler içinde yer aldı, özellikle çekimler çok güzel.

Güneşin Karanlığında 

Mathhew McConaughey'de Matt Damon kadar olmasa da son dönemlerde bir çok filmde oynayan bir yüz, ben şahsen oynadığı filmleri kaliteli buluyorum, oyunculuğunu da beğeniyorum. Bu filmde de bir avukatı canlandırıyor ve oldukça başarılı.

Kendisine gelen bir cinayet davası üzerine çalışırken olayın basit bir cinayet davası olmadığı ortaya çıkar, oldukça keyifli, tavsiye edeceğim bir film.

Monogamy

İşte kesinlikle tavsiye edeceğim bir film, adı biraz pornografik geliyorsa da aslında erotizm ve estetik çok fazla yok. Bir fotoğrafçı ve sevgilisi arasında geçen bir film, fotoğrafçının çektiği bir kaç fotoğraftan sonra başlayan olaylar ve aşkları. Aşk ve erotizmin birleştiği filmi seveceksiniz.

Oyuncular çok başarılı, özellikle Chris Messina çok iyi oynamış. Tavsiye ediyorum.

Ya Sonra 

Evet şaşırmayın, aldım izledim. Özcan deniz, Deniz Çakır ve Harış Falay'ın oynadığı Ya Sonra beklendiği gibi bir aşk filmi, ama filmin başını seyredin ve oturun bu filmim gelişmelerini, sonucunu siz yazın desinler, neredeyse bire bir yazarsınız. Tahmin edemeyeceğiniz tek bir sahne yok. Aslında sunumu çok beğendim: Aşkları diyor senarist, hep Mutlu SON ile bitiririz, tamam ama ya SONra ne olur diyor. İşte siz de filmi seyredip bitirdikten sonra bu oluyor aslında. Peki ya SONra .....


Kız ve Kurt  

İşte size Kırmızı Başlıklı kızın hikayesi, cidden. Filmdeki kız kırmızılar içinde bir kız, büyükanneye sorulan sorular aynı, ve tabi işin içinde bir de kurt var. Çekimlerini yine beğendiğim bir film. 

Konusu çok klasik insan-kurt olayı, hani vaktiniz varsa seyredin ama seyretmek için özel bir çabaya gerek olmadığı düşüncesindeyim.