8 Haziran 2011 Çarşamba

Taksi Şoförleri ......

Uzun zamandır yazmak istiyordum onları, dün ve bugün cehennem sıcağında geçirdiğim zamandan sonra sabah işe gider gitmez ilk yapmak istediğim " onlar " hakkında bir yazı yazmaktı.

Taksicilerden bahsediyorum, hani genelde taksici gördük mü aman aman uzak dursun bizden dediğimiz insanlar. Bir taksinin şoför koltuğuna oturup en az 12 saat, bazen çok daha fazla İstanbul içinde gezinen Taksileri kullananlar.

Kimi zaman çok kızdığımız, trafik kurallarını hiçe saydıklarına inandığımız insanlar.

Ben Türkiye'nin nabzını tutan bir kaç meslek olduğuna çok inanırım. Bunlardan birisi de Taksi şoförleridir, çünkü her yaştan, cinsiyetten, meslekten insanları taşırlar. Bir çoğu bütün gün radyo dinler, haberleri sizden çok daha yakın takip eder. Bir çok kimseyi tanırlar, taşırlar, sohbet ederler. gecenin bir yarısı kim olduklarına bakmaksızın müşterileri alır, iti, kopuğu, magandası, hayat kadını biner, bir çoğu savunmasızdır.

Sohbetlerine baktığınızda halkı görürsünüz. Gerçek hayat hikayeleri anlatırlar. Sizin düşündüğünüz bir çok konularda örnekler vererek size katılım sağlarlar. Siyaset, Ekonomi, Trafik, Spor.. konuyu siz seçin ve sohbete başlayın, mutlaka fikirleri vardır. Yaşanmış örnekleri vardır, boşa konuşan taksici çok zor bulursunuz.

Trafikte sorun yaratırlar, doğrudur, taksici yolda duruverir, doğrudur, ama onun durması kadar, onu yolda olmadık yerlerde taksi bekleyenlerin, durmasını isteyenlerin hiç mi suçu yok? Sonuçta onlar hep haklı demek istemiyorum ama lütfen birazda onların gözüyle bakın. 

Neticede gerçekten çok zor bir iş yapıyorlar, sinirlerine hakim olmak zorundalar, sabırlı olmak zorundalar, belli bir günlük kazanç sağlamak için bütün gün karda, kışta, cehennem sıcağında yaşam mücadelesi veriyorlar. Bir biraz trafik tıkandığında, biraz sıcakta araba kullandığımız da hepimizin sinir katsayısı yükseliyor, bir de bunu her gün ve 10 15 saat yaşadığınızı düşünün.

Özetle, çok taksi kullananlar eminim hak vereceklerdir, her taksi şoförü aynı mı, değil tabi, içlerinde bunu suistimal edenler de vardır ama hangi sektörde yok ki, o yüzden yazımı okur da biraz da hak verirseniz, o taksicilere biraz daha hoş görülü davranın, gülümseyin v sohbet edin. Göreceksiniz ki, karşılığını alacaksınız.

Sevgilerimle,
Haluk
08.06.2011 10:00