21 Haziran 2011 Salı

Yirmili yaşlarınıza geri dönmek ister miydiniz?

Dün sevgilimle Ortaköy Çınaraltı Restoran'da sohbet ediyoruz, konu döndü, dolaştı ve Gençlik konusuna takıldı. İşte etrafımızdaki gençler, yakın dostlarımızın çocukları, kendi çocuklarımız falan derken, sevgilim dedi ki " Bana şimdi deseler ki hadi bakalım yirmili yaşlara dönme şansı veriyoruz sana, döner misin, dönmem, yaşadığım hayata bakınca, o kadar çok güzel şey yaşamışım ki, geriye dönüp, bu yaşadıklarımı kaybetmek istemem. "

Kendimi düşündüm, çocukluğumu, gençliğimi, şimdiki orta yaşlılığı mı, ailemi, sevgililerimi, oğlumu, evliliğimi, okulumu, arkadaşlarımı .....

Hayır, ben de istemezdim. O günün şartlarında yaşadığım yaşam güzel geçmiş, istediğim her şeyi yapabilmiş miyim, hayır ama mutluluk ve mutsuzluk dengesini öyle güzel kurmuşum ki yaşadığım zaman denge mutsuzluktan yana ağır bastığında hemen önlemler almışım.

İşimden mutsuz olmaya başladığımda işimi değiştirmişim, evliliğimde mutsuz olduğumu anlayınca boşanmışım, sevgilimden mutsuz olduğum anda ayrılmışım, baktığım da kendimce zararsız bir bencillikle yaşamışım.

Bugün eğer yaşama sıkı sıkı sarıldıysam o günlerin getirdiği tecrübeleri özümsemektendir.

Gençlik tabi çok güzel, harika, önünde yaşayacağın bir çok güzel şey var, seni bekleyen kocaman bir Dünya var ama bir de tehlike var, Teknoloji.

Bizler biraz daha sokak çocuğuyduk, biraz daha serseriydik, biraz daha serbest ve özgürdük. Ben lisedeyken hala sokak aralarında Voleybol oynardık kızlı-erkekli. Yakan Top, İstop gibi oyunları bile biz lise dönemimizde oynardık, paylaşım ve arkadaşlık kavramlarımız daha bir farklıydı.

Şimdi artık 8 10 yaşındaki çocuklar bu oyunları cep telefonunda, bilgisayarda oynuyor, evden dışarı çıkan yok, tam tersi playstation'lar ile evde oynuyorlar bütün oyunlarını.

Ha oynatmak isteseniz, yer kaldı mı, o da ayrı bir mesele. Kim trafiğin deliler gibi arttığı ve doğanın bu kadar dengesi ile oynandığı mekanlarda çocuğunu oynamak için sokağa gönderir? Kimse...

Siz de düşünün bakalım, gerçekten size bir şans verilse 20'li yaşlarınıza geri dönmek ister miydiniz?

Sevgilerimle,
Haluk
21.06.2011 14:30