25 Temmuz 2011 Pazartesi

Özlemek ve Özlenmek ....

Duymayı en çok sevdiğimiz kelime veya cümlelerden bir tanesi sanırım " seni özledim " dir.

Özleme duygusu öyle bir duygudur ki, söyleyen kişiyi de, söylediğiniz kişiyi de mutlu eder. Annenizi, babanızı, akrabalarınızı, yanınızda değilse çocuklarınızı, sevgilinizi, karınızı, kocanızı, kankanızı, sevdiğiniz arkadaşlarınızı özlersiniz, bunu onlar ile paylaştığınız da onların sesini duyduğunuz da veya karşılaştığınızda yaşadığınız duyguyu tarif etmek çok zordur. Müthiş bir coşku yaratır sizde.

Özlem duygusunu kimi zaman da yaşadığınız şehirlere karşı yaşarsınız. Mutlu, keyifli yaşadığınız ortamlardan ayrıysanız, o yerler gözünüzde tüter. Hani insanların iner inmez toprağını öpeceğim dedikleri duygu her ne kadar mecazi de olsa, aslında içten içe gerçekleştirmek istediğiniz özlem duygusunun yansımasıdır. Gerçekten öpenler de olmuştur mutlaka.

Özlem duygusunun yarattığı pozitif enerji aslında dikkate alınması gereken bir durumdur. Özlem duygusu sevgiyi pekiştirir, o insan veya insanlarla olan duygusal bağınızın daha gelişmesini sağlar. O yüzden de dikkat edin, özlem duyulan sevgiler, aşklar aslında daha tutkulu ve daha uzun yaşanır. Özlem duygusunu yaşamadığınız kişilere bakın, yaşamınızda mutlaka geri plandadırlar.

Özlem duygusunun da iç dinamikleri farklı olmasına rağmen aslında duyulan bir iç sevgidir. Sevgilinize duyduğunuz özlem ile annenize duyduğunuz özlem belki farklıdır ama siz de yaratttığı veya yaratacağı mutluluk çok farklı değildir. Önemli olan sizin özlediğiniz ve özlenmiş olmanızdır. O kişiyle kurduğunuz sevgi bağıdır, bazen sesini bile duymak yeterli olur, bazen de saatlerce sarılıp bırakamazsınız.

Özlem duyuyor, özleniyorsanız mutlu olun, keyif alın, uzaktaysanız, birlikte değilseniz bile bu duygu sizi her zaman dinamik tutacak, özlediğiniz kişiler ile sevgi bağınızın hiç bir zaman kopmamasına neden olacaktır. Yaşamınızın bir parçası özlemlerle dolu olabilir ama unutmayın ki, bir gün o özleminiz bitecek, yeniden kavuşacaksınız.

Ben özlemeyi de, özlenmeyi de seviyorum. Özlediğiniz ve özlendiğiniz güzel bir dünyaya ....

Sevgilerimle,
Haluk
25.07.2011 11:30