23 Ekim 2011 Pazar

GOOOOOOLLLLLLLLLL....Golün adını unuttuk, neden mi?

Futbolumuz günden güne ilerliyor mu, geriliyor mu bilemem ama gerileyen bir şey var ki, o da GOL sayısı.

Nereden aklıma geldiyse ligtv'nin web sayfasından İngiltere, Almanya, İspanya ve İngiltere'nin puan durumlarına ve gol sayılarına baktım, bir de döndüm bizim değerlere baktım, inanın arada dağlar kadar fark var.

Tamam bazı ligler bizden 2 takım fazla oynuyor, bazılarında ise 9. hafta, bizde ise 7. hafta bitti. Bunları da hesaba katıyorum.

İspanya'ya bakalım mesela; Real Madrid 8 hafta sonunda 19 Puan ile LİDER, takipçisi Barcelona 18 puanla ikinci, sadece ikisinin attığı gol sayısı 54 ( Real Madrid 28, Barceloan 26 ). Lig 20 takımla oynanıyor ve atılan toplam gol sayısı 189.

İngiltere'ye bakalım; Manchester City 9 hafta sonunda 25 puan ile LİDER, takipçisi Manchester United 20 puanla hemen arkasında ki - son maçta City, United'ı 6-1 gibi bir skorla yendi. Bu iki takımın attığı toplam gol sayısı kaç biliyor musunuz? Tam 59 ( City 33, United 26 ). Lig 20 takımla oynanıyor ve atılan toplam gol sayısı 246.

Almanya'ya bakalım; Bayern Münih 10. hafta sonunda 22 puan ile LİDER, takipçisi Dortmund 19 puanla ikinci. Sadece bu iki takımın attığı gol adedi 46 ( Bayern 26, Dortmund 20 ). Lig  bizim gibi 18 takımla oynanıyor ve atılan toplam gol sayısı 257.

Son bir de İtalya'ya bakalım; Udinese 7. hafta sonunda 17 puan ile LİDER, takipçisi Atalanta ise 16 puanla arkasında. Bu ikisinin attığı gol adedi 20. Lig 19 takımla oynanıyor ve atılan toplam gol sayısı 166.

Şimdi anamızın ligine dönelim; Fenerbahçe 7. hafta sonunda 17 puanla LİDER, takipçisi Galatasaray 16 puanda. Her ikisinin attığı gol toplamı 22 ( FB 12, GS 11). Lig 18 takımla oynanıyor ve atılan gol adedi 159. Banka Asya Ligi'de farklı değil, orada da 7. hafta ve 18 takımla oynanıyor ve atılan toplam gol adedi 148.

Rakamlar size de ilginç gelmedi mi? İtalya ile benzerlikler göstermekle birlikte, devler liginde yer alan takımların ve ülkelerin gol ortalamalarına bakın, hemen hemen aynı haftalardayız, İspanya - İngiltere - Almanya almış başını gitmiş. 200 üzerinde gol adedi. Sadece 1. ve 2. takımların atmış oldukları gol, bizim 12 takımın attığı gollerin toplamından bile  fazla neredeyse.

Gol'e taklıdım çünkü futbolun keyfi GOL. Golsüz ama muhteşem geçen maçlarda var şüphesiz ama futbolu bu kadar sevdiren şey GOLLER ve biz bunlardan yoksunuz. Vasat hatta kötü diyebileceğim zevksiz bir futbol, kırk yılda bir denk gelirse muhteşem goller ama genele bakın az gol ve vasat futbol.

Geçtiğimiz seneler de farklı değildi ama bu sezon iyiden iyiye hissediliyor artık. Bu yüzden de dikkat edin taraftarlar maça gelmiyor artık. Neden  gelsin? Bıktı artık orta saha - vasat futboldan, gol izleyemiyor, takımlar gol atmak için değil, gol yememek için planlar yapıyor.

Taraftar baskısı, mağlubiyet baskısı olmasın diye kimse artık hücum futbolu oynatmıyor. Eskiden 2 santraforla oynardı takımlar, şimdi kendi evinde bile neredeyse santraforsuz oynayacak. Orta Saha, güçlkü orta saha diye bir şey çıktı, takım topu sağdan sola verse orta sahada dönse başarılı oluyor, topu alıpta ileri giden yok, gol atmaya çabalayan yok.

Sakın bu Dünya genelinde demeyin diye size dünya genelini gösterdim, bu artık BİZİM sorunumuz, kimsenin değil. Yeteneksiz isimlere dünyanın parasını verip getirmekle olmuyor bu işler. İyi diye getirdiklerin de zaten bir süre sonra bakıyor ki burası cennet, kendisini yormaya tenezzül etmiyor.

Olan kime oluyor, TARAFTARA. Gol izlemek için, kazanmak için giden taraftar, saçma sapan futbol, kısır gol pozisyonları yaşadıktan sonra evine dönüyor, İngiltere, İspanya, Almanya maçlarını tercih ediyor seyretmek için. Hatta denk gelirse maç tercihini bu maçları seyretmeden yana kullanıyor, çünkü daha zevkli ve heyecanlı.

Umarım GOL problemimizi çözeriz de , eskisi gibi keyifli ve gollü maçlar seyrederiz.

Sevgilerimle,
Haluk
23.10.2011 22:30